2014.09.27.
23:25

Írta: Keira B

Régi könyvek, mint díszek?

Ki gondolná, hogy a nagyi könyveit kiválóan lehet díszítésre alkalmazni?

Pedig így van. És aki egy picit is szereti a vintage stílust, az nagyon is értékelni fogja ezt az ötletet. Nem kell a padlásnak adni az 50-100 éves könyveket. Használd fel!

Egy csokor virág egy egyszerű fehér vázában, egy ódon faasztal és néhány öreg könyv. Hát nem varázslatos látvány?

Creative-ideas-for-a-vintage-decoration-5.jpg

De nem kell leragadnunk ennél az egy stílusnál. Számos más helyen tárolhatunk könyveket, ami nemcsak szemrevaló, de még praktikus is.

Íme a lépcső:

 

staircase-copy.jpg

Quagga-Stairs11.JPG

Egy kis plusz keratívkodással azonban saját, egyedi könyvespolcot is barkácsolhatunk magunknak, mint ezek itt: 

Decorative-Bookshelves-for-Kids-Room-590x401 (1).jpg

images (1).jpg

18-Insanely-Cool-Creative-Bookshelves-Youll-Wish-You-Had-1.jpg

A lista folytatható és talán folytatom is. Addig is elő a könyvekkel, mert azon kívül, hogy olvassuk őket, igazán ízléses dekorációt lehet velük készíteni. 

Keira B

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keira-b.blog.hu/api/trackback/id/tr626737723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2014.09.28. 19:00:36

Szeretem a könyveket, a könyveimet. Nagy becsben tartom őket. Tetszik a barkácsolt könyvesbolt a kedvenc könyveknek. /Ez a cím, szerintem jobban illene/ A lépcsős megoldás sem rossz, mert nem kell egymás mögé rejteni a könyveket, láthatóak.

Zólya Atilla 2014.09.29. 08:44:30

Kedves Cikkíró,

Elég gyászos ez a cím a Gutember-galaxisra nézve, hogy 50-100 éves könyvek már csak kacatnak számítanak, amik legfeljebb csak útban lehetnek.
Az egy dolog, hogy időnként azért minden könyvtárat a selejtezés szele is megérint, de ami ilyen régen megmaradt a családi bibliotékában, annak oka van. Ha egy Lenin-összes-ből valaki könyvszobrot farag, hát tegye, de a könyv az olvasni való és nem dizájn-elemként használjuk, mint újgazdagéknál, ha a könyv szélesebb a polcnál, akkor uccu neki fűrésszel, hogy ne lógjon ki (mármint a könyv). Megkérdezném, hogy ez a hirtelenjött mobilos-technikás-digitalizált világ ha ugyanúgy ellessz, mint ahogy jött, s a régi könyvek el lesznek herdálva, mit vesz elő a kedves unatkozó népség?
Ideje lenne a gyerekeket visszaszoktatni a könyvekre, mert mostanság hamarabb lesz bunkofonja, meg digitális palatáblája, mint hogy egy könyvet elolvasna... :(

Keira B 2014.09.30. 11:17:41

Kedves Zólya Atilla!
Köszönöm a kommentjét, de szerintem egy picit félreértette a dolgokat. Kérem nézze, meg, hogy a blogom bemutatásánál mit írtam, hogy miről fogok cikkeket írni. A dekorálásról. És, mint kezdő blogoló lehet egy kicsit tényleg gyatra az első bejegyzésem, de igyekszem. Azért ezt a témát választottam, mert magam is imádom a könyveket és ha hiszi ha nem, hetente új könyv olvasásába kezdek és az évnek nincs olyan napja, hogy nem olvasnék könyvet. Én csupán eme rövidke cikkel, arra próbáltam rávilágítani, hogy egy kis kreatívitással milyen ékes dearabjai lehetnek a könyvek a lakásdíszítésnek. Igaz, van olyan megjegyzés a cikkben, hogy a padlásnak adjuk a régi könyveket. De az meg azoknak szól, akik tényleg ezt teszik. Sajnos az ismerősiem körében is látom, amit Ön említett, hogy fontosabb számukra a digitalizált világ, mint az igazi értékek (jelen esetben a könyvek). Tisztelet a kivételnek (Ön például vagy jómagam), akiknek még mindig érnek valamit a könyvek. Annyi könyvem van, hogy már új polcra lenne szükségem, de semmi esetre sem raknám fel őket a padlásra. Pont ez vezetett a cikk írására, hogy milyen módszerekkel csinálhatunk a könyveinkenk még helyet. Lehet a cím gyászos, a cikk egyszerű, de kérem nézze egy kezdő blogoló első cikkjének. Köszönettel: Keira B
süti beállítások módosítása